אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק תא"מ 29400-12-11

החלטה בתיק תא"מ 29400-12-11

תאריך פרסום : 19/09/2012 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום רמלה
29400-12-11
29/01/2012
בפני השופט:
דן סעדון

- נגד -
התובע:
אברהם גרזי
הנתבע:
יוסף ברוך
החלטה

לפני בקשת הנתבעת לסילוק התביעה על הסף.

טרם שנעסוק בטענת הנתבע, אדרש לתמצית העובדות מהן מורכבת התביעה.

1.                  התובע, שעיסוקו בין היתר בניכיון שקים, הגיש תביעה כספית נגד הנתבע. על פי הנטען בכתב התביעה מסר לו הנתבע לניכיון שיק  על סך 15,000 ש"ח המשוך על ידי אחת הורביץ ניצה. עבור השיק קיבל הנתבע סך של 14,925 ש"ח, בניכוי עמלת ניכיון. התובע הציג את השיק  לפירעון בבנק אך אז התברר כי השיק בוטל. התובע שיגר מכתב התראה לנתבע ומשזה לא זכה להתייחסות הוגשה התביעה.

2.                  הנתבע הגיש בקשה לסילוק התביעה על הסף. לטענתו,  כתב התביעה אינו מכיל עובדות המקימות את זכותו של התובע לקבל סעד כלפיו. ודוק, טוען הנתבע, ככל שעילת התביעה היא על פי שטר הרי שאין לו לתובע כל זכות תביעה נגד התביעה אלא, לכל היותר, כנגד הגב' הורביץ מושכת השטר. כתב התביעה עצמו אינו מפרט את העילה לתביעה כלפי הנתבע.

3.                  התובע הגיב לבקשה באמצעות בקשה לתיקון כתב התביעה. לשיטת ב"כ התובע, יש בתיקון כתב התביעה כדי להעמיד עילת תביעה על מכונה. כיצד נעשה הדבר? באמצעות ציון העובדה כי השיק נמסר לתובע לניכיון ובאמצעות ציון העובדה כי הנתבע קיבל מן התובע סך 14,925 ש"ח (לאחר קיזוז עמלת ניכיון).

4.                  ב"כ הנתבע מלין בהודעה שהגיש, כי תיקון כתב התביעה אינו פותר את הבעיה הבסיסית המצויה בו כך שלא ניתן עדיין לדעת מהו מקור זכות התביעה הנתונה לתובע נגד הנתבע דווקא.

דיון והכרעה

5.                  לטעמי, הן כתב התביעה המקורי והן כתב התביעה המתוקן אינם מבארים מכוח אילו עובדות או הוראות דין,  זכאי התובע לסעד המבוקש כלפי הנתבע בכתב התביעה.  התיקונים שבוצעו בכתב התביעה היו, אולי, נחוצים אולם למרבה הצער לא היה בכוחם להעמיד עילה באופן ראוי על מכונה.

6.                  משכך, אני סבור כי ב"כ הנתבע זכאי להוצאות בגין בקשתו הראשונה לסילוק התביעה על הסף. כמו כן, ועל מנת שלא לנקוט בצעד הדראסטי של סילוק התביעה על הסף טרם יהיה סיפק בידי ב"כ התובע לתקן - והפעם כראוי - את כתב התביעה ולהצילה מכיליון, אינני סבור כי יש להורות כעת על מחיקת התביעה עוד בטרם הוגשה בקשה ראויה לתיקון התביעה באופן המעמיד עילה על מכונה.  בקשה כאמור תוגש תוך 10 ימים, לכל המאוחר.

7.                  סוף דבר: ב"כ התובע יגיש בקשה נוספת לתיקון כתב התביעה באופן המאפשר להבין מדוע הוגשה התביעה נגד הנתבע ואיזו זכות, אם בכלל, יש לתובע כנגד הנתבע תוך 10 ימים . התובע ישלם לנתבע הוצאות ההליך בסך 1200 ש"ח ללא קשר לתוצאות.

ניתנה היום,  ה' שבט תשע"ב, 29 ינואר 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ